woensdag 19 april 2017

NPS: 'Noodzakelijk dat elke NPS'er en anderen vreedzame protestdemonstraties lijfelijk ondersteunen'

'Acties vanuit regeringszijde zullen nationaal en indien nodig internationaal worden bestreden'


De Nationale Partij Suriname (NPS) vindt dat het noodzakelijk is om de vreedzame protestmanifestatie lijfelijk te ondersteunen. De partij stelt vandaag, 19 april 2017, in een verklaring, dat de beleving van democratie nimmer beperkt moet worden. 

Naar aanleiding van het hardhandig optreden van de mobiele eenheid en de politie op dinsdag 18 april 2017 tegen burgers die een vreedzame actie tegen het wanbeleid van de huidige regering voerden, verklaart de NPS dat:

- De partij onder alle omstandigheden gewelddadig optreden tegen vreedzame burgers afkeurt. Hierbij verwerpt zij eveneens de arrestatie van betogers onder wie de vakbondsleider de heer Wilgo Valies. 
 - De partij zich zal blijven inzetten voor lotsverbetering van het Surinaamse volk en ondersteunt zoals eerder is aangekondigd, alle acties in dat kader krachtig. 
- Het noodzakelijk is dat elke NPS'er en overige Surinamers de vreedzame protestdemonstraties lijfelijk ondersteunen. 

Verder roept de partij al haar structuren op paraat en alert te zijn om escalaties te voorkomen. De NPS erkent het recht op vrije meningsuiting via betoging zoals verankerd in de Surinaamse Grondwet en Internationale verdragen ter versterking van de democratie. Alle acties vanuit regeringszijde die indruisen tegen dit grondrecht zullen nationaal en indien nodig internationaal op legale wijze worden bestreden.

0 comments:

Een reactie plaatsen

Een week lang gratis adverteren als proef?

Een week lang gratis adverteren als proef?
Zendt uw advertentie en/of logo naar de redactie.

Bel goedkoop naar Suriname!