woensdag 5 april 2017

NPS-voorzitter Rusland: 'Intimidatie van protesterenden wordt niet geaccepteerd'

NPS steunt protesten tegen verhoogde brandstofprijzen


De structuren van de Nationale Partij Suriname (NPS) hebben gisteravond ingestemd om morgen deel te nemen aan de demonstratie van de vakbond tegen de verhoogde brandstofprijzen en tegen het beleid van de regering Bouterse. De NPS verdedigt haar ideologie voor een rechtvaardig en menswaardig bestaan van elke burger. Zij ondersteunt dan ook alle interne en externe acties die dat doel voor ogen hebben, zo schrijft Starnieuws vanochtend, woensdag 5 april 2017.

NPS-voorzitter Gregory Rusland zegt, dat de partij op eigen manier steeds in opstand is gekomen tegen de maatregelen van de regering omdat die telkens weer negatieve gevolgen hebben voor de burgerij. Rusland brengt in herinnering, dat in 2016 reeds door de structuren aangegeven was dat elk initiatief voor lotsverbetering van het volk zal worden ondersteund. Hij heeft een aantal gesprekken met een deel van de vakbeweging namens de oppositionele partijen geleid. Het ging daarbij over de wijze van aanpak om de regering ervan bewust te maken dat het zo niet verder kan.

De ervaring leert, dat de regering blindelings wordt ondersteund door de coalitie waardoor de werkelijke stem van het volk niet gehoord wordt, zegt Rusland. Een gezamenlijk optreden van alle maatschappelijke groepen is volgens Rusland een strategische manier om aanpassing van het huidige beleid af te dwingen.

De NPS-voorzitter waarschuwt dat intimidatie van protesterenden niet geaccepteerd wordt. Suriname heeft zich gecommitteerd aan internationale wetten en verdragen waar ook deze regering en leden van haar politieke organisatie voor moeten buigen. Suriname heeft een democratisch systeem waarbij het volk zijn leiders kiest.

'Nu is het volk weer aan het woord en eist een andere wijze van besturing van ons land tot zelfs ander leiderschap. Een boodschap aan de regering waar goed naar geluisterd moet worden', aldus Rusland.

0 comments:

Een reactie plaatsen