vrijdag 7 april 2017

NVB-bussen rijden niet vanwege drie maanden achterstallige betaling

Chauffeurs hebben geen geld meer om tank vol te gooien

- Boot- en bushouders schoolvervoer ook niet aan het werk vanwege uitblijven geld
- Minister Miranda: 'Deel achterstallige gelden NVB is overgemaakt en ook het geld voor de OBS-leden'


De bussen van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) blijven vandaag, vrijdag 7 april 2017, in de garages. Er is een achterstand in betaling van drie maanden. Tijdens een vergadering gisteravond hebben de chauffeurs aangegeven geen geld te hebben om brandstof te tanken. Ook de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) heeft nog geen geld op de rekening gezien. Net als gisteren, zullen bushouders die niet kunnen tanken, geen schoolkinderen vervoeren. Hetzelfde geldt voor de boothouders. Dit bericht Starnieuws.   

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt in een reactie, dat er wat stagnatie is gekomen in de uitbetaling van de OBS-leden. Het ministerie is van Finabank overgestapt naar de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). De administratieve zaken waren daardoor nog niet geheel verwerkt. Er was afstemming met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën over de uitbetaling. Peneux hoopt dat in de loop van de dag de bus- en boothouders over hun geld kunnen beschikken. 

Kenneth Themen, voorzitter van de bond bij de NVB en OBS, zegt dat bij minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie is vergaderd over de achterstallige uitbetaling aan de bushouders. Minister Miranda heeft hem gisteravond laat bericht dat een deel van de achterstallige gelden van de NVB is overgemaakt naar de SPSB. Ook het geld voor de OBS-leden is overgemaakt.

Themen zegt, dat minister Miranda zich enorm ingezet heeft en hoopt dat de administratieve procedure zo snel mogelijk in orde wordt gemaakt, waardoor de mensen over hun geld kunnen beschikken. 'Wij voeren geen politieke actie. De bus- en boothouders hebben hun diensten verricht en hebben hun geld nodig. Zonder betaling kunnen de mensen geen brandstof kopen. Wij kunnen er niks aan doen dat deze actie samengevallen is met andere groepen die protesteren', zegt Themen. Hij hoopt dat ondernemers vandaag nog hun overgemaakt geld krijgen op hun rekening, waardoor het schoolvervoer gegarandeerd is.

De NVB-bussen zijn heel belangrijk voor mensen, omdat een rit 85 cent komst, terwijl bij het openbaar vervoer Srd 1,50 moet worden neergeteld.

0 comments:

Een reactie plaatsen