dinsdag 4 april 2017

OM Amsterdam eist 240 uur taakstraf tegen profvoetballer Sno

Sno zou in zomer 2013 met zijn twee broers twee mannen zwaar hebben mishandeld 

Mishandeling vond plaats in Amsterdamse poptempel Paradiso


Voetballer Evander Sno heeft vier jaar na een vechtpartij in de hoofdstedelijke poptempel Paradiso een taakstraf van 240 uur boven zijn hoofd hangen. De Amsterdamse profvoetballer van tegenwoordig RKC moest zich in de Amsterdamse rechtbank verdedigen voor zijn rol bij het geweldsincident in de zomer van 2013. Dit melden vandaag, dinsdag 4 april 2017, onder andere Omroep Brabant, de Amsterdamse zender AT5 en De Telegraaf.

Samen met zijn twee broers zou hij twee mannen zwaar hebben mishandeld. Sno nam de verantwoordelijkheid voor zijn rol door op te komen dagen in de rechtbank. Zijn broers lieten de rechtszaak aan zich voorbijgaan. De Officier van Justitie eiste tegen de broers eveneens taakstraffen van 60 en 240 uur.

Videobeelden toonden in de rechtszaal grof geweld in de hal van Paradiso van de familie Sno tegen een man die al op de grond lag en toch geschopt en geslagen werd. Buiten op straat werd diens vriend ook belaagd door dezelfde groep, aangevuld met waarschijnlijk nog twee onbekende mannen. Evander Sno zou zich vooral schuldig hebben gemaakt aan slaan.

De huidige werkgever van Evander Sno, Jupiler Leagueclub RKC, weet volgens de voetballer van de rechtszaak af en is ’not amused’. Het voorval gebeurde wel ver voordat Sno bij RKC in dienst kwam. Sno voetbalt sinds 1 januari 2016 bij de Waalwijkse club. Zijn contract loopt tot halverwege 2018. Sno: 'RKC wil na deze zaak een gesprek met mij. Ik kan de gevolgen niet overzien.'

De rechter doet over twee weken uitspraak.

0 comments:

Een reactie plaatsen