dinsdag 25 april 2017

Onafhankelijkheidsplein verboden terrein voor anti-regeringsbeleid demonstranten

Door door overheid opgelegde voorwaarden moet actieleiding proteststrategie aanpassen

Districtscommissaris Nerkust: 'Om veiligheidsoverwegingen hebben we wijzigingen gebracht in de route'


'Wij, het volk, mogen volgens de vergunning van de districtscommissaris niet naar het Onafhankelijkheidsplein', zo reageerde actieleider Curtis Hofwijks van protestbeweging ‘We zijn moe’ gisteren op zijn Facebook-pagina (zie onderaan), zo bericht de Ware Tijd vandaag, dinsdag 25 april 2017.

Hij is niet te spreken over de condities waaronder de vergunning aan de actiegroep is verleend voor de protestbetoging vandaag. Door deze voorwaarden heeft de actiegroep haar strategie moeten aanpassen.

'Om veiligheidsoverwegingen hebben we wijzigingen gebracht in de route', zegt Mike Nerkust, districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, die geen details hierover wilde geven. Vertegenwoordigers van de politie en de media waren op zijn uitnodiging aanwezig bij het overhandigen van de vergunning gisteren aan de actieleiding.

Nerkust zei dat voorkomen moet worden dat de actie verkeerd loopt. Hij legde uit dat de vergunning is verleend op basis van de aanvraag. Over instructies aan en het optreden van de politie wilde de districtscommissaris niets kwijt, omdat hij - in tegenstelling tot andere districten - niet de leiding over de politie heeft.

'Het Onafhankelijkheidsplein is toch van het volk en waarom mogen we er niet naartoe?', reageerde Hofwijks. Hij had graag, dat de districtscommissaris de veiligheidsoverwegingen nader zou uitleggen.

Het protest start vandaag op het Kerkplein, maar krijgt een ander eindpunt dan het Onafhankelijkheidsplein. Hierover zou de actieleiding maandag overleg voeren. Hofwijks zegt dat de opkomst van de actievoerenden afhankelijk is van heel wat factoren. Een groot deel van de binnenstad zal vanaf negen uur 's morgens worden afgesloten voor het verkeer. Ook bestemmingsverkeer zal niet worden toegelaten. Ook vanuit Paramaribo Noord zullen er tijdelijke wijzigingen in het verkeer worden aangebracht.

0 comments:

Een reactie plaatsen