donderdag 6 april 2017

Onder vermisten door overstromingen Colombia drie Europeanen en Ecuadoraanse

Vermiste Europeanen uit Duitsland, Groot-Brittannië en SpanjeDrie Europeanen en een Ecuadoraanse worden nog steeds vermist na de dodelijke overstromingen in het zuiden van Colombia (zie foto - Bron:Jaime Saldarriaga / Reuters), dat ten minste 306 mensenlevens heeft gekost. Het Colombiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt, dat onder de vermisten inwoners zijn van Duitsland, Groot-Brittannië en Spanje. Dit meldt het persbureau Associated Press donderdag 6 april 2017.

Autoriteiten hebben donderdag geen enkele naam van de vermisten verstrekt, maar zei een dat vijfde buitenlander uit Ecuador onder de doden is. De hoop op het levend vinden van de slachtoffers neemt met het uur af en de autoriteiten verwachten dat zij hun zoektocht vrijdag opschorten om zich te concentreren op het verwijderen van puin en het begin van het lange proces van wederopbouw.

Een ander belangrijk punt van zorg is de mogelijke uitbraak van ziekten. De autoriteiten vaccineren de 42.000 bewoners in de stad Mocoa tegen tyfus en andere ziekten.


(Red. De Surinaamse Krant/AP)

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!