donderdag 27 april 2017

Onduidelijkheid over stand van zaken geldinzamelingsactie wederopbouw De Bijenkorf

'Wij wensen op dit moment geen informatie te geven'


Het is iets meer dan een maand geleden, dat een inzamelingsactie voor de wederopbouw van recreatiegelegenheid De Bijenkorf aan de Jacques van Eerstraat op touw werd gezet. Het gebouw brandde op 18 februari af (zie foto - Bron: Michael Nanden). Hoe de inzameling tot nu toe verloopt, is niet duidelijk, zo bericht de Ware Tijd vandaag, donderdag 27 april 2017.

'Wij wensen op dit moment geen informatie te geven', zegt Fred Vorm, voorzitter van Loge Moraal die in het afgebrande gebouw was ondergebracht. Voor details verwijst hij naar een recente publicatie in een ander dagblad waaraan wel informatie is gegeven.

Het is de bedoeling dat er eind mei een benefietavond gehouden wordt als fundraising.

Midden maart werd op een persconferentie gesproken over het plan van aanpak voor wederopbouw. Personen en instanties mochten vanaf toen geld of goederen schenken. Vorm zei tijdens de persbijeenkomst dat de media 'door behoorlijk wat publiciteit te geven aan wat er allemaal gebeurt' zelf ook een bijdrage konden leveren, maar hij bleef kort toen hem gisteren om een reactie werd gevraagd naar de stand van zaken.

Er is minimaal 100.000 Amerikaanse dollar nodig voor de wederopbouw, exclusief inrichting, van het gebouw.

De Bijenkorf bestond 45 jaar en was een begrip in de samenleving. Vooral voor seniore burgers was het een trekpleister. De brand is volgens onderzoek van de politie door kortsluiting ontstaan. De Ware Tijd bericht verder nog te hebben vernomen, dat een onderneming interesse heeft getoond om het terrein te kopen.

0 comments:

Een reactie plaatsen