donderdag 27 april 2017

Ontslagen manager Suriname Times Mall, STM, legt beslag op rekening Mall

Datadien moet Srd 60.000 van STM ontvangen vanwege onterecht ontslag

Advocaat van STM beweert, dat oud-financieel manager bedrijf schade heeft toegebracht


De ontslagen financieel manager van Suriname Times Mall (STM), Dew Datadien, heeft beslag gelegd op de bankrekening van de onderneming. STM zou hem ruim Srd 60.000 moeten betalen, omdat hij onterecht is ontslagen. Zowel bij de Arbeidsinspectie als bij de Kantonrechter heeft Datadien gelijk gekregen, maar het bedrijf weigert hem te betalen. 

'Ik ben al moe om dit aan te vechten. Ik zit al zes maanden zonder inkomen. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen', zegt hij vandaag, donderdag 27 april 2017, in de Ware Tijd. Het bedrijf heeft hem recent verteld, dat het bereid is hem Srd 20.000 uit te betalen om de zaak niet verder aan te vechten. Datadien zegt echter daarmee geen genoegen te kunnen nemen, omdat hij om de zaak aan te vechten schulden heeft gemaakt die flink zijn opgelopen. 'Ze hebben gezegd dat ik kan doen wat ik wil, maar dat ik het geld niet zal krijgen.'

Advocaat Henk Boldewijn, die het bedrijf vertegenwoordigt, bevestigt dat STM en Datadien een conflict hebben. De jurist zegt, dat het bedrijf niet heeft betaald, omdat er hoger beroep is aangetekend tegen het vonnis in eerste aanleg. Hij onderstreept, dat Datadien het bedrijf financiële schade heeft toegebracht en geen volledige verantwoording kan geven van bedrijfsgelden. Hiervan is volgens de jurist aangifte gedaan bij de politie.

Datadien zegt hierop in een reactie, verhoord te zijn en dat de dienstdoende politieambtenaar hem heeft gezegd, dat de zaak onderling opgelost moet worden.

0 comments:

Een reactie plaatsen