dinsdag 25 april 2017

Oppositiepartijen niet van zins om huidige situatie in Suriname langer te accepteren

'Regering heeft geen oor naar de noden van het volk'

'Wij eisen van u dat het beleid gelijk omgebogen wordt, als de regering dat niet kan, moet zij het mandaat teruggeven aan het volk'


De oppositionele partijen VHP, NPS, Pertjajah Luhur (PL) en de ABOP vinden dat zij de situatie in het land niet langer zullen accepteren. Daarom wordt op 20 mei de totale samenleving uitgenodigd om te protesteren op het Onafhankelijkheidsplein in hartje Paramaribo. De regering heeft volgens de voorzitters Chandrikapersad Santokhi (VHP), Gregory Rusland (NPS), Ronnie Brunswijk (ABOP) en Paul Somohardjo (PL) geen oor naar de noden van het volk. Dit schrijft Starnieuws vanochtend, dinsdag 25 april 2017.

Tijdens een gisteren gehouden persconferentie in het NPS-partijcentrum Grun Dyari hebben de leiders aangegeven, dat de actie van de politieke partijen op 20 mei start. 'Wij eisen van u dat het beleid gelijk omgebogen wordt. Als de regering dat niet kan, moet zij het mandaat teruggeven aan het volk', benadrukte Santokhi.

Rusland voerde aan, dat in De Nationale Assemblee zaken zijn aangekaart, maar dat de oppositie krijgt geen ruimte. '

Niets wat wij voorstellen is goed', zei Brunswijk.

Somohardjo wees op de geldontwaarding. Zelfs de CLO vraagt 111% verhoging, memoreerde hij. Zo kan het niet meer verder, onderstreepte hij.

Op 20 mei zullen de politieke partijen hun standpunten en eisen duidelijk kenbaar maken. Op die dag zullen niet alleen VHP, NPS, PL en de ABOP in beweging komen, maar de totale bevolking wordt opgeroepen om haar stem te laten horen. Er zullen gesprekken gevoerd worden met de vakbeweging, het bedrijfsleven, oppositiepartijen buiten het parlement en anderen.

Santokhi zei, dat tot nu toe de acties van de vakbeweging en anderen ondersteund zijn, maar dat de politieke partijen niet de leiding hadden. Ook is door de vakbeweging gevraagd om de zaken buiten de partijpolitiek te houden. Daarom hebben de politici ook het woord niet gevoerd.

De politieke leiders deelden mee, dat de politiek nu niet meer kan toekijken, terwijl het volk verarmd en machtsmiddelen ingezet worden om demonstraties de kop in te drukken. Het wanbeleid moet worden gestopt, benadrukte Rusland. Binnen De Nationale Assemblee is er onvoldoende ruimte, daarom is besloten om een buitenparlementaire actie te voeren.

De politieke partijen hebben een commissie benoemd die de protestmanifestatie moet voorbereiden. Volgens de leiders is het grootste deel van het volk het beleid van de regering zat. Dit zal ook tot uiting komen op 20 mei. Daar zal bepaald worden hoe er verder gegaan zal worden en hoelang de acties zullen duren. 20 mei is de start van de politieke protestdemonstraties. 'Wij willen verandering. Wij willen dat het goed gaat met het land. Ook NDP'ers willen ombuiging van het beleid. If a sani no go bun na twee jaren, dan moet er verandering komen', voerde Brunswijk aan.

0 comments:

Een reactie plaatsen