woensdag 5 april 2017

'Oppositiepartijen zijn laks en maken misbruik van actie vakbeweging'

Bestuurskundige Boldewijn haalt uit naar passieve oppositiepartijen

'Ze wachten, totdat anderen het initiatief nemen om dat te doen alsof ze wel voelen voor het volk'


'De oppositie moet geen gebruik maken van de actie en de energie van anderen om haar standpunten bekend te maken.' Dat zegt bestuurskundige August Boldewijn vandaag, woensdag 5 april 2017, op de nieuwswebsite Suriname Herald.

De VHP, NPS, Pertjajah Luhur en ABOP gaan de protestdemonstratie die morgen gehouden wordt door de vakbeweging en een deel van het bedrijfsleven, zogenoemd 'fysiek' ondersteunen. 'Laten ze niet schuilen achter een actie van de vakbeweging. Laten ze apart hun kunnen tonen', zegt Boldewijn. Hij vindt deze houding van de oppositie laks.

Hij zegt verder, dat de oppositie een zwakke oppositie is en geen representant is voor de samenleving. 'Ze wachten, totdat anderen het initiatief nemen om dat te doen alsof ze wel voelen voor het volk.'

Boldewijn vindt dat met de bemoeienis van de politiek de actie verzwakt wordt. Hij onderbouwt zijn mening door te zeggen, dat de oppositie verdeeld is en iedereen voor eigen belangen gaat. 'Wij hebben een V7 gehad. Voor de verkiezingen waren ze uit elkaar. Het zijn dezelfde mensen die willen opkomen voor het land, terwijl ze de eenheid onder elkaar niet kunnen behouden.'

De politiek heeft ook volgens Boldewijn andere dingen in zijn hoofd. De politiek wil aan de macht komen en daardoor moet de vakbeweging weten dat men deze acties misbruikt om hun doelen te bereiken. 'Als het een vakbondsaangelegenheid is, laat het een vakbondsaangelegenheid blijven', zegt de bestuurskundige.

0 comments:

Een reactie plaatsen