dinsdag 25 april 2017

Organisatie protestmanifestatie sleept Staat Suriname in Kort Geding voor rechter

Verontwaardiging over beknotting grondrechten door verbod op toegang tot Onafhankelijkheidsplein


De organisatie van de protestmanifestatie van vanochtend, dinsdag 25 april 2017, zal morgen een Kort Geding aanhangig maken tegen de Staat Suriname. De organisatie voelt zich beknot in de uitoefening van de grondrechten, aangezien er geen vergunning is gegeven om van het Kerkplein naar het Onafhankelijkheidsplein te lopen. De route is anders ingevuld door districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noordoost. Dit bericht Starnieuws.

Robby Berenstein, voorzitter van C-47, heeft meegedeeld dat er duidelijkheid moet komen in deze kwestie. Daarom wordt de zaak voorgelegd aan de rechter.

Intussen maakt de organisatie zich op om ook in Nickerie actie te gaan voeren. De eisen die gesteld zijn aan de regering blijven rechtovereind staan. De verhoogde brandstofprijs moet worden teruggedraaid en er moet een halt worden toegeroepen aan de armoede.


In een brief aan president Desi Bouterse is gevraagd om de beknotting van het recht op vreedzame betoging terug te draaien. Een kopie van dit schrijven is vandaag overhandigd aan Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons.

De actie werd begeleid door de politie, terwijl de Mobiele Eenheid opgesteld stond bij De Nationale Assemblee.


Dit bericht De Telegraaf dinsdagavond 25 april 2017, Nederlandse tijd, op haar website:Eerder deze maand gingen ook al veel demonstranten de straat op.
Eerder deze maand gingen ook al veel demonstranten de straat op.
Foto: ANP

Weer duizenden Surinamers in protest

19 min geleden
PARAMARIBO - Opnieuw zijn dinsdag duizenden Surinamers de straat opgegaan om hun boosheid over het beleid van de regering van Desi Bouterse te uiten. De opkomst was een stuk groter dan vorige week dinsdag, toen arresteerde de Mobiele Eenheid (ME) hardhandig enkele actieleiders. De demonstratie verliep dinsdag zonder geweld. De ME was wel aanwezig, maar trad niet op.
    De actievoerders hadden deze keer wel een vergunning aangevraagd voor het houden van de demonstratie. Vorige week was het ontbreken van vergunning een aanleiding voor de politie om actieleiders hard aan te pakken. Niet alle actieleiders waren het eens met de vergunningaanvraag omdat zij vinden dat het een grondrecht is om te mogen protesteren.
    De protesten hebben als doel de regering te dwingen een ander beleid te voeren zodat de groeiende armoede gestopt wordt. De financiële crisis in het land is ontstaan door dalende prijzen van grondstoffen zoals olie en goud, maar ook corruptie en slecht financieel beheer zijn oorzaken.

    0 comments:

    Een reactie plaatsen