woensdag 19 april 2017

Overleg tussen COL en regering levert voor bond nog te weinig op

COL-voorzitter Blanker: 'Wij zijn nog ver van een aanvaardbare levensstandaard'


De bespreking tussen de Confederatie van Organisaties voor Landsdienaren (COL) en de regering is gisteren in een begripsvolle sfeer verlopen. 'Maar, wij zijn evenwel nog ver van een aanvaardbaar levensstandaard. De COL is niet tevreden over het voorlopig resultaat van het overleg met de regering', aldus voorzitter Hugo Blanker in een vandaag, woensdag 19 april 2017, uitgegeven verklaring. 

De regeringsafvaardiging werd geleid door president Desi Bouterse, bijgestaan door de vicepresident, Ashwin Adhin, de minister van Toerisme Handel en Industrie, Ferdinand Welzijn, en de presidentiële commissie.

'Vooralsnog gaan wij inhoudelijk niet in op de bespreking', zegt Blanker.

'De actuele en acute wurgende situatie voor de actieve gepensioneerde landsdienaren en hun respectieve gezinnen is niet langer vol te houden. In elk geval houdt de COL het vakbondsbelang constant in de gaten. Hier en daar leken er wel lichtpunten', aldus de verklaring.

Op een te houden bijeenkomst met de lidbonden van de COL zal zij uitgebreid verslag doen van het voorlopige resultaat.

De gesprekken met de president worden maandag 24 april voortgezet. Aanbevelingen van de lidbonden zullen naar dat overleg worden meegenomen. De COL heeft aangedrongen op wezenlijke besluiten hierover en heeft de noodzaak tot transparantie en kaalpluk onderbouwd. Ook de situatie rondom de Putcher crèche kwam aan de orde. Het COL hoofdbestuur heeft nog geen sluitend antwoord gekregen op voorstellen over inkomensverruiming mogelijkheden voor de overheid.

0 comments:

Een reactie plaatsen