dinsdag 4 april 2017

Pertjajah Luhur roept structuren bijeen voor spoedoverleg over protestacties

'Het water stijgt ons tot de lippen en aan de kantlijn staan en niets doen is geen optie'


De Pertjajah Luhur (PL) heeft voor vanavond, dinsdag 4 april 2017, haar structuren voor een spoedvergadering bijeen geroepen. Onderwerp van bespreking zijn de protestacties, die worden gevoerd voor onder meer het terugdraaien van de verhoogde brandstofprijzen en tegen de regering Bouterse. 

Het Assembleelid en voorzitter van de PL Paul Somohardjo heeft aangegeven dat de oppositie reeds bijeengekomen is om de protestacties te bespreken. Hij stelde, dat eenieder de gevolgen van de verhoogde brandstofprijzen voelt.

'Elkaar alleen maar verwijten wie wel of niet op de NDP heeft gestemd helpt nu niet. Nu is het belangrijk dat we uit deze moeilijke situatie moeten komen. Het water stijgt ons tot de lippen. En aan de kantlijn staan en niets doen is geen optie', aldus Somohardjo.

De PL-voorzitter heeft in de afgelopen periode de diverse kernen in de verschillende districten bezocht om de actuele situatie in het land te bespreken. Zo heeft hij met de structuren in Nickerie reeds voeling gehouden. Gisteren was het de beurt aan Wanica. Niet alleen de verhoogde brandstofprijzen, maar ook de steeds stijgende prijzen van andere goederen en diensten zijn aangekaart. Voor rijst van 5 kilo, dat enige tijd geleden nog geen Srd 10 kostte, wordt nu Srd 24,50 betaald. Voor een blikje bruine bonen moet nu Srd 11 worden betaald. Veel mensen komen niet meer uit met hun geld.

De komende periode blijft de PL met haar structuren in alle districten in overleg om te bespreken hoe uit deze moeilijke situatie te komen, aldus de partij.

0 comments:

Een reactie plaatsen