zaterdag 22 april 2017

Pertjajah Luhur wil een volksreferendum

Na eventueel referendum zou crisiskabinet crisisplan moeten opstellen


De Pertjajah Luhur (PL) vindt dat een volksreferendum moet worden gehouden. Blijkt uit het referendum dat het grootste deel van het volk het niet eens is met het wanbeleid van de regering, dan zou er een crisiskabinet moeten worden samengesteld, waarin prominente Surinamers zitting nemen. Dit kabinet zal een crisisplan moeten uitwerken en uitvoeren, vindt de PL.

De oppositionele partij heeft tijdens een gisteren gehouden structurenvergadering het voorstel op tafel gelegd om een volksreferendum te houden. De bevolking zou met dat referendum moeten aangeven of ze het eens is met het beleid van de regering.

'De PL en andere politieke partijen zijn er niet happig op om aan de macht te komen. We willen vooral af van het wanbeleid', aldus partijvoorzitter Paul Somohardjo in een vandaag, zaterdag 22 april 2017, uitgebracht persbericht.

Het is de bedoeling dat na een jaar of twee, wanneer zaken weer enigszins op rails zijn, het crisiskabinet verkiezingen uitschrijft, waar alle politieke partijen gewoon aan kunnen meedoen. De PL-voorzitter stelt, dat het volk moet meestrijden door tijdens het voorgestelde referendum de regering weg te stemmen.

Hij wijst er op, dat de bevolking bewust op de NDP had gestemd in de hoop op een beter leven, maar nu blijkt dat het mis gaat, heeft de bevolking er ook recht op om voor zichzelf op te komen. Daarom stelt hij een referendum voor opdat het volk zich kan uitspreken.

0 comments:

Een reactie plaatsen