zondag 2 april 2017

Peru heeft meer internationale hulp nodig voor honderdduizenden slachtoffers overstromingen en modderstromen

Meer dan 100 mensen om het leven gekomen en bijna gehele infrastructuur vernietigd

(Bron foto: Reuters/Guadalupe Pard)

Peru heeft behoefte aan meer internationale hulp om honderdduizenden mensen te helpen die zijn getroffen door de aanhoudende overstromingen en modderstromen die aan meer dan 100 mensen het leven hebben gekost en het grootste deel van de infrastructuur van het land heeft vernietigd, aldus de minister van Transport vrijdag. Minister Martin Vizcarra zei tegen het persbureau Reuters, dat de regering waarschijnlijk in augustus of september contracten zal toekennen voor de wederopbouw, nadat zware regenval en de huidige crisis zijn verdwenen.

Peruanen die gedwongen moesten vertrekken door door woeste rivieren en aardverschuivingen hebben behoefte aan gebotteld water, ingeblikt voedsel, tenten, wc-papier, medicijnen en andere basisproducten om de komende maanden te overleven, zei Vizcarra.Peru heeft 4.000 ton aan hulpgoederen tot nu toe gedistribueerd, het meeste geschonken door Peruaanse gezinnen en bedrijven en instellingen, maar nog eens 4.000 ton zal waarschijnlijk nodig zijn in de komende maanden, zei Vizcarra.

Lokale donaties nemen af naarmate woeste rivieren en modderstromen delen van Peru blijven teisteren. 'Elke familie, bedrijf heeft een grens aan wat het kan geven', zei Vizcarra tegen Reuters in een interview. 'Maar, mensen gaan voor een lange periode steun nodig hebben. Er zijn families die niets hebben.' Hij merkte op, dat Peru de voorkeur geeft aan producten die onmiddellijk kunnen worden gedistribueerd dan aan cash donaties.

Een spoorlijn die werd gebruikt om zink- en koperconcentraten uit mijnen in centraal Peru te vervoeren, zal waarschijnlijk nog twee weken operatief blijven, aldus Vizcarra.

De overheid zal waarschijnlijk openbare aanbestedingen houden voor 'project-pakketten' - zoals bruggen die nodig zijn in een regio - om een ​​snel herstel te verzekeren. Tot nu toe zijn meer dan 200 bruggen en meer dan 2.000 kilometer snelweg van de kaart geveegd, zei Vizcarra.

De Verenigde Staten zei donderdag, dat het meer dan $ 775.000 doneert om Peru te helpen, ongeveer de helft van China's donatie van $ 1,5 miljoen aan het Andes-land. Economen in Peru hebben de kosten van de wederopbouw berekend op meer dan $ 6 miljard, meer dan 3 procent van het bruto binnenlands product.

(Red. De Surinaamse Krant/Reuters)

0 comments:

Een reactie plaatsen