donderdag 6 april 2017

Pleegzoon president Bouterse was meesterbrein dodelijke roofoverval

Openbaar Ministerie eist tien jaar gevangenisstraf tegen Romano Meriba


Romano Meriba is het meesterbrein geweest achter de dodelijke roofoverval op 9 november 2015 waar hij en anderen voor terecht staan. De Officier van Justitie heeft een gevangenisstraf van tien jaar geëist tegen Meriba. Dit bericht de website Waterkant.net woensdag 5 april 2017.

Meriba wordt aan de hand van de bewijslast gezien als de leider bij de uitvoering van de beroving op een ondernemer. 'Hij was de leider bij het beramen van het plan', zei de Officier van Justitie dinsdag bij het verklaren van de strafeis tegen Meriba. Onder meer telefoongesprekken en verklaringen van medeverdachten wijzen erop dat het Meriba was die cruciale informatie verschafte. Zijn kompanen wisten precies wie, waar en wanneer te overvallen.

De politie die kort na de overval al was geïnformeerd, greep kordaat in. Twee overvallers overleefden een schotenwisseling niet.

Meriba zelf heeft steeds elke betrokkenheid ontkend. Wel was een auto die op zijn naam staat, gebruikt tijdens de overval. Een telefoontoestel dat hem toebehoort was in het bezit van één van de twee doodgeschoten overvallers. Meriba was niet aanwezig tijdens de overval.

Romano Meriba is ooit al eens veroordeeld voor een dodelijke overval. Bouterse verschafte hem echter gratie, nadat die aantrad als president.

De zaak wordt op 2 mei verder behandeld.

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!