donderdag 6 april 2017

Politie onderzoekt waarheidsgehalte op social media verschenen berichten over bestaan georganiseerde bendes

Ressort Abrabroki zou hoofdkwartier zijn van twee 'maffianetwerken'

'Georganiseerde bendes' zouden actief zijn te Latour


Veel ouders en jongeren zijn bezorgd over de veiligheidssituatie in het land en uiten dit onder andere op social media. Het Korps Politie Suriname stelt op zijn website en social media kennis te hebben genomen van verschillende berichten op digitale platformen van mensen die dreigende uitlatingen doen. De dreigingen worden heel serieus genomen en de gemeenschap wordt opgeroepen om informatie door te spelen over personen die deze berichten publiceren. Dit bericht de Ware Tijd vandaag, donderdag 6 april 2017.Zo zijn berichten honderden keren gedeeld na de mislukte beroving van de Nieuwe Haven Bar schuin tegenover het politiebureau Nieuwe Haven. Hierbij werd de 21-jarige Natin-student Deffery Zaalman doodgeschoten door de eigenaar, die een kapwond opliep aan een arm. Daags daarna plaatste iemand, die zich Miguello Brownie Asawinie noemde, op Facebook een bericht waarin hij tien andere personen had 'getagd'. Hij sprak zijn ongenoegen uit dat 'Yankee Zaalman' was doodgeschoten en dat er beelden werden verspreid. 'Yu kan kir' wan man ma yu no man stop wan team. Den koeli dat' o dede baka Isaac Tom', schreef hij.

Nadat velen hun afschuw over het bericht hadden uitgesproken, werd het Facebook-account van Asawinie gedeactiveerd.

Op Facebook circuleren geruchten, dat de buurt Abrabroki het hoofdkwartier zou zijn van twee maffianetwerken.


 Ook zou in het ressort Latour sprake zijn van georganiseerde bendes. Volgens de geruchten zou Zaalman lid zijn geweest van één van deze bendes. De groepen zouden voor veel vrees, overlast en anarchie in de buurt zorgen, terwijl zij zich schuldig maken aan drugsverkoop en berovingen. Zij zouden vooral bestaan uit jongeren.

De politie van het ressort Latour zegt tot nu toe geen meldingen te hebben ontvangen van mogelijke bendes of andere groepen die voor onrust zorgen, maar wel op de hoogte te zijn van de berichten op sociale media. De politie van Nieuwe Haven wil liever geen uitspraken doen vanwege de gevoeligheid van de zaak, maar wilde nog wel kwijt, dat hierin onderzoek gaande is.

0 comments:

Een reactie plaatsen