woensdag 12 april 2017

Politie schiet verdachte in een been bij inbraakpoging in Surpost-kantoor

Drie mannen trachten via een ladder gebouw binnen te komen

(Bron: Red. De Surinaamse Krant/Google Earth)
Op de vlucht voor gealarmeerde agenten reageren verdachten niet op waarschuwingsschoten


De politie van het Bureau Nieuwe Haven heeft gericht moeten schieten op drie personen die bezig waren in te breken in het Surpost-kantoor aan de Vulcanusstraat in Paramaribo.

Starnieuws bericht vanochtend, woensdag 12 april 2017, dat een van de verdachten in zijn linkerbeen is geraakt. Hij werd met een ambulance onder politiebegeleiding vervoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voor medische behandeling.

Na een melding waren agenten afgelopen nacht het Surpost-kantoor gegaan. Drie verdachten werden aangetroffen die een ladder tegen het gebouw hadden geplaatst. Ze waren bezig een raam te forceren. Bij het zien van de politie renden de mannen weg.

Waarschuwingsschoten brachten de verdachten niet tot stoppen, waarop de agenten zich genoodzaakt zouden hebben gezien om gericht te schieten. Het onderzoek is nog gaande.

De Ware Tijd bericht echter, dat de verdachte die in zijn been werd geschoten de 29-jarige F. D. is en dat er geen drie, maar twee verdachten waren.

Uit het voren gaande blijkt weer eens de drang van Surinaamse media om snel te berichten, daarbij het risico lopend, willens en wetens, dat onjuiste informatie wordt verstrekt. Wachten op een bericht van het Korps Politie Suriname is er niet bij, helaas. Wie heeft nu de correctie informatie verwerkt in een bericht??

(Red. De Surinaamse Krant/Starnieuws/de Ware Tijd)

0 comments:

Een reactie plaatsen