woensdag 12 april 2017

Politie treedt op tegen eigenaren paarden die ondanks verbod dieren toch buiten stal houden

Paarden lopen gewoon in weekeinden rond bij Coen Ooft-plein bij Fernandes Bakkerij


Hoewel het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij in februari de richtlijn had uitgevaardigd dat paarden verplicht op stal moeten blijven vanwege een dodelijke paardenziekte, lopen deze dieren op sommige plaatsen nog gewoon vrij rond. Een zo'n plek is het Coen Ooft-plein tegenover Fernandes Bakkerij aan de Kernkampweg, aldus bericht vandaag, woensdag 12 april 2017, de Ware Tijd.

Voor vertier en als bijverdienste worden daar in het weekeind paarden ingezet voor ritjes rond het speelplein, ondanks de instructie van het ministerie.

Dwight Sabajo, adjunct-districtssecretaris van het commissariaat Paramaribo Noord-Oost, zegt in een reactie, dat er inmiddels is gesproken met Inder Jangbahadoer, regio politiecommandant van Paramaribo.

'Hij zal sancties treffen tegen de betrokken eigenaren van de paarden. Het virus wordt voornamelijk overgedragen door muskieten en voorkomen moet worden dat er zieken vallen', aldus Sabajo.

Paarden cefalomyelitis is hersenvliesontsteking die kan leiden tot zenuwverschijnselen, waarbij het paard wankelt, trilt, gezichtsproblemen krijgt en niet kan slikken en in het ergste geval doodgaat. In februari ontstond het vermoeden bij Surinaamse autoriteiten dat de ziekte in het land was gesignaleerd. De bevestiging kwam na onderzoek van Surinaams materiaal in het buitenland.

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!