zondag 16 april 2017

Politie Zeeland waarschuwt voor drugspakketten op strand

Waarschijnlijk gaat het om hoeveelheden cocaïne 

Ook in Groninger Eemshaven zijn drugspakketten aangespoeld


Op de Zeeuwse stranden zijn afgelopen nacht verschillende pakketten met harddrugs aangespoeld. De politie waarschuwt mensen die zo'n pakket vinden om er af te blijven en de politie te bellen, zo bericht Omroep Zeeland vandaag, zondag 16 april 2017.

De pakketten werden aangetroffen langs de hele Zeeuwse kust, van Schouwen-Duiveland tot aan Zeeuws-Vlaanderen. De politie geeft verder geen bijzonderheden over de vindplaatsen en het aantal pakketten.

Over de inhoud van de pakketten wil en kan de politie ook niets zeggen. Al zegt woordvoerder Willem Jan Uytdehage wel, dat er in negentig procent van de gevallen cocaïne in zit.Uytdehage: 'Meestal geven we geen ruchtbaarheid aan het aanspoelen van drugspakketten. Maar vanwege de verwachte drukte op het strand nu met de Paasdagen komen we nu wel met een waarschuwing. Ook, omdat mensen vanochtend politieauto's gezien kunnen hebben op het strand, komen we er nu mee naar buiten. Treft u een drugspakket aan? Blijf dan bij het pakket en bel 112.

Ook in de Groningse Eemshaven spoelden verschillende pakketten met drugs aan. Ze waren volgens RTV Noord verpakt in karton en plastic en hadden de grootte van een videoband. Een voorbijganger belde de politie na het vinden van meerdere van dit soort pakketjes.


Of de vondsten in Groningen en Zeeland met elkaar te maken hebben, is nog niet bekend. De twee politiekorpsen hebben wel contact met elkaar over de zaak.

Het gebeurt vaker dat vanaf schepen op zee bewust pakketten drugs worden gedumpt om het spul zo aan land te krijgen.

0 comments:

Een reactie plaatsen