zaterdag 1 april 2017

Politiebond vindt oproep nieuwe minister van Justitie en Politie hoopgevend

Minister Van der San wil problemen niet via rechter oplossen


De Surinaamse Politiebond (SPB) vindt de oproep van minister Eugene van der San van Justitie en Politie om problemen buiten de rechter om op te lossen, hoopgevend. Bestuurslid en woordvoerder van de SPB, Revelino Eijk, zegt vandaag, zaterdag 1 april 2017, op Starnieuws dat een formele uitnodiging van de minister wordt afgewacht. 

De minister zei in zijn eerste toespraak na de beëdiging, dat hij de SPB oproept om alle geschillen bij de rechter in te trekken. Van der San wil de zaken om de tafel oplossen.

De SPB zou volgende week een zaak indienen over de sporttest die als voorwaarde geldt voor bevordering. De rechter heeft een eerdere vordering afgewezen. De SPB zou opnieuw 'in een ander jasje' deze kwestie voorleggen aan de rechter.

Eijk beweert, dat naar de rechter gaan niet gezien moet worden als een daad van vijandschap. Wanneer partijen het niet eens worden met elkaar, dan is er een onafhankelijk derde aan wie de zaak wordt voorgelegd.

Enkele zaken die spelen en ook besproken zijn met de vorige minister en de korpsleiding zijn behalve de sporttest, ook wat perikelen rond de inspecteursopleiding. Achterstallige overuurgelden en verlof van politieambtenaren, het detacheringsbeleid, werkomstandigheden op diverse posten zijn eveneens hete hangijzers.

0 comments:

Een reactie plaatsen