zaterdag 22 april 2017

Privé relatie-affaires burgemeester Weerwind van Almere liggen op straat

Op PVV na in gemeenteraad willen fractievoorzitters dat het een privé kwestie blijftDe burgemeester van Almere, Franc Weerwind, heeft deze week aan de fractievoorzitters in zijn gemeente tekst en uitleg gegeven over zijn turbulente privéleven. De burgervader heeft een buitenechtelijk kind in aantocht bij een vrouw met wie hij inmiddels geen relatie meer heeft. Weerwind is nog altijd officieel getrouwd met de moeder van zijn kinderen. Er loopt een scheidingsprocedure die nog niet is afgerond. Tijdens die procedure kreeg de burgemeester van Almere een (dus buitenechtelijke) relatie. De vrouw raakte zwanger. Inmiddels is ook die relatie beëindigd en heeft Weerwind een nieuwe vriendin, zo berichten diverse media vandaag, zaterdag 22 april 2017, waaronder Almere Vandaag en Omroep Flevoland.

De privéomstandigheden van de D66-burgemeester kwamen op straat te liggen toen een kennis van de vrouw die zwanger is, het verhaal op internet plaatste. Daardoor voelde Weerwind de noodzaak de raad te informeren.

Volgens Omroep Flevoland willen de fractievoorzitters het een privékwestie laten blijven. Ze laten weten dat ze Weerwind beoordelen op zijn functioneren als burgemeester en niet op zijn privékeuzes.

'Voor ons is het een privékwestie en zolang het zijn functioneren niet belemmert is het aan hem, maar het is een lastige situatie', reageert Hilde van Garderen, fractievoorzitster van de VVD. Ook Jerzy Soetekouw, fractievoorzitter van de PvdA, vindt dat. 'Hij is onze burgemeester. Dan ben je een publiek persoon en dan is deze situatie niet handig en het zal uitstraling hebben op de stad, maar het is een privézaak', aldus Soetekouw, zo schrijft Almere Vandaag.

Alleen Toon van Dijk van de PVV meent dat werk en privé elkaar in deze functie overlappen. Hij sluit een politiek debat niet uit.


0 comments:

Een reactie plaatsen