zondag 30 april 2017

Protest tegen regeringsbeleid in Nickerie afgelast door tegenwerking autoriteiten

Autoriteiten raadplegen wetgeving indien zij een bedreiging constateren


De protestmanifestatie die voor vrijdag gepland stond in het district Nickerie heeft geen voortgang kunnen vinden. Ook de demonstranten in dit district werden geconfronteerd met het aanvragen van een vergunning om een demonstratie te mogen organiseren. De autoriteiten wekken hiermee de indruk, aldus het Dagblad Suriname van zaterdag 29 april 2017, dat de wetgeving geraadpleegd wordt, indien zij een bedreiging constateren. Er is hier dus geen sprake van een structureel beleid. 

Inmiddels zijn de brandstoftarieven gestegen naar Srd 6.03 voor een liter unleaded. Ondanks de vele kreten van het volk om de verhoogde brandstoftarieven terug te draaien, vliegen zij constant de pan uit. 'Men wordt nog steeds niet wakker hiervan, de nieuwe brandstofverhoging is de druppel die de emmer kan laten overlopen. De burgers worden wel bewust, maar heel geleidelijk. Veranderingen komen eveneens niet meteen tot stand', aldus Karishma Bhondoe, leerkracht en één van de shopstewards van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS).

Daarnaast vertoont de uitvoering van het herwaarderingsprogramma tal van gebreken. 'Niet alle leerkrachten hebben de herwaardering ontvangen. Sommige hebben Srd 150 gehad, terwijl anderen Srd 450 of Srd 750 hebben gekregen. Deze nettobedragen verschillen van leerkracht tot leerkracht, dus ik weet niet welk huiswerk de regering heeft gemaakt dat er zulke fouten zijn ontstaan. Zoals afgesproken is de herwaardering wel gekomen, maar niet zoals het moet.' Het is voor velen niet duidelijk op basis waarvan de nieuwe bedragen tot stand zijn gekomen.

De intimidatiemaatregelen of het opleggen van vergunningen zullen echter niet erin resulteren dat de demonstranten ontmoedigd raken. 'Als je verandering in iets teweeg wil brengen, gaat dit niet meteen effect hebben. Het zal wat tijd nemen, maar ik geef het niet op. Ik blijf protesteren, omdat het om een rechtvaardige strijd gaat.'

0 comments:

Een reactie plaatsen