zaterdag 8 april 2017

Protest vakbeweging gaat maandag 10 april in tweede versnelling

Bondsleider Valies: 'Ik wil maandag geen 10.000 maar 20.000 mensen zien'


Het protest van de vakbeweging, ondersteund door politieke partijen, bedrijfsleven, het Burger Collectief en andere groepen, gaat maandag in de tweede versnelling. Dit zei vakbondsleider Robby Naarendorp gisteren, vrijdag 7 april 2017, tijdens de tweede demonstratie tegen het regeringsbeleid en de verhoogde brandstofprijzen, zo schrijft Starnieuws.

Als het aan Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) ligt, gaat hij gelijk naar de derde versnelling. De demonstranten verzamelen zich maandagochtend om half elf op het Kerkplein in Paramaribo.

Valies zei dat minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur confrontatie wil. Hij mag erop rekenen dat de uitdaging niet uit de weg zal worden gegaan.

De vakbondsleider zei ook, dat bij de rechter raadsadviseur Eddy Jozefzoon niet heeft gezegd dat de herwaardering van de leerkrachten betaald zou worden door verhoging van de brandstofprijs. Toen werd ook niet gezegd dat het om een deelbetaling gaat. De leerkrachten hebben dan wel Srd 500 gekregen, maar door de verhogingen van prijzen van producten wordt het geld weer teruggenomen. Door de verhoging van de brandstofprijs is alles in prijs in de winkels omhoog gegaan. 'Zelfs aan de Watermolenstraat moet je meer betalen', zei Valies.

Valies vroeg een applaus voor Maisha Neus en Siebrano Pique die maandag een protestactie hadden gehouden. Zodra mensen demonstreren tegen het wanbeleid van de regering, worden zij zwaar bekritiseerd. Inlichtingendiensten gaan gelijk alles van hen natrekken. Mensen die hun mening geven, worden als vijanden gezien, aldus Valies. Hij wil maandag 'geen 10.000 maar 20.000 mensen zien'.

Xaviera Jessurun van Next Generation en Curtis Hofwijks van 'Wij Zijn Moe' vroegen de mensen om niet thuis te blijven. Hofwijks veel maandag meer jongeren en studenten op het Kerkplein zien. Jessurun zei, dat er te veel loze beloften gedaan worden en fabeltjes worden verteld.

Dayanand Dwarka, bestuurslid van C-47, zei dat elke keer als Desi Bouterse de leiding van het land heeft, het volk wordt verarmd. Hij vroeg Bouterse om te gaan rusten thuis

0 comments:

Een reactie plaatsen