zaterdag 15 april 2017

Protesten tegen regeringsbeleid worden na Paasweekeinde voortgezet

Demonstranten komen dinsdag 8 april bijeen te Theater Unique


De demonstraties van de vakbeweging, het Burgercollectief, delen van het bedrijfsleven en anderen worden dinsdag voortgezet. Demonstranten worden opgeroepen om zich te melden in Theater Unique en daar wordt een actiemodel bekendgemaakt. Er is voor gekozen om niet meer op het Kerkplein bijeen te komen, maar in het actiecentrum in Unique. Daarvoor is geen vergunning nodig volgens de actieleiding. 

Robby Berenstein, voorzitter van C-47, zei vanochtend, zaterdag 15 april 2017, op een persconferentie - zo bericht Starnieuws -, dat er geen sprake is van anarchie tijdens de actie.

Armand Zunder, voorzitter van de Progressieve Werknemers Organisatie, Wilgo Valies, leider van de Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname en Berenstein, benadrukten dat de verarming steeds groter wordt. De regering reageert niet op signalen vanuit de samenleving. Aangezien de regering niet luistert, is het nodig om door te gaan met de acties. Hierbij zal ook rekening gehouden worden met de Avond Vierdaagse die komende week wordt gehouden.

Berenstein zei dat de drie demonstraties van vorige week succesvol zijn geweest. De samenleving is ontevreden en daar is uiting aan gegeven. Vanuit de regering is totaal geen reactie gekomen tot nu toe. De verhoogde government take is niet teruggedraaid en de verarming wordt niet stopgezet.

0 comments:

Een reactie plaatsen