maandag 3 april 2017

RaVakSur, BvL, ALS en AKMOS donderdag 6 april in actie

Organisaties eisen van regering terugdraaien verhoogde brandstofprijzen

BvL/ALS-voorzitter Wilgo Valies: 'De joker moet niet aan ons worden gegeven'


De Raad van Vakcentrales in Suriname (RaVakSur), ondersteund door de Bond van Leraren (BvL), Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) en de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname (AKMOS) gaan donderdag actie voeren. Dit is vanmiddag, maandag 3 april 2017, aangekondigd tijdens een spoed persconferentie bij C-47, zo bericht Starnieuws. 

De organisaties eisen dat de verhoogde brandstofprijs onmiddellijk wordt teruggedraaid. Zij vinden dat de brandstofprijzen niet te betalen zijn voor velen in de samenleving. De doorwerking van de verhoging is voelbaar in alle sectoren.

De organisaties vinden het een kwalijke zaak, dat de regering stelt dat de herwaardering van onderwijzers met de verhoogde brandstofprijs zal worden betaald. 'De joker moet niet aan ons worden gegeven', zegt BvL/ALS-voorzitter Wilgo Valies.

De samenwerkende organisaties zullen vanaf vandaag hun achterban mobiliseren om in actie te komen. Behalve de interne structuren zal er ook gesproken worden met andere partners.

0 comments:

Een reactie plaatsen