dinsdag 18 april 2017

RaVakSur: 'Eerst brandstofprijzen omlaag voordat er sprake kan zijn van dialoog met regering'

Geplande protestactie van dinsdag 18 april gaat gewoon door


Robby Berenstein, voorzitter van C-47 tevens coördinator van RaVakSur (Raad van Vakcentrales in Suriname), blijft zich op het standpunt stellen dat de regering eerst de verhoogde brandstofprijs moet terugdraaien, voordat om de tafel kan worden gezeten. 'Deze eis hebben wij gesteld aan de regering en ze staat nog steeds overeind', zegt de vakbondsleider vanochtend, dinsdag 18 april 2017, op Starnieuws.

De regering heeft in het Paasweekeinde via een persbericht laten weten, dat een dialoogronde met de vakbeweging en andere maatschappelijke groepen vanaf vandaag wordt geïnitieerd. Het kabinet Bouterse vindt dat samen een duurzame oplossing kan worden gevonden die financieel én maatschappelijk verantwoord is.

Berenstein stelt, dat de vakbeweging het pad van dialoog niet heeft verlaten. Er kan verder gesproken worden wanneer de regering de verhoogde brandstofprijs terugdraait. Hierna moet er een plan van herstel worden samengesteld. De vakbeweging is bereid om zich hierover te buigen, zegt Berenstein. 

Voor vandaag hebben de vakbeweging, delen van het bedrijfsleven en het Burger Collectief, een actie gepland. Mensen worden opgeroepen om zich vanochtend om half elf te melden in Theater Unique. Deze actie gaat gewoon door, aldus Berenstein.

0 comments:

Een reactie plaatsen