zondag 2 april 2017

RaVakSur en president Bouterse komen niet nader tot elkaar

Regering houdt vast aan verhoogde brandstofprijzen


Een regeringsdelegatie heeft namens president Desi Bouterse gisteren, zaterdag 1 april 2017, een bespreking gehad met de Raad van Vakcentrales in Suriname (RaVakSur) naar aanleiding van het ultimatum dat gesteld was aan de regering om de brandstofprijzen terug te draaien. Dat ultimatum is verlopen. Het onderhoud heeft niet het door de regering gewenste resultaat opgeleverd. Dit meldt Starnieuws.

Vicepresident Ashwin Adhin heeft de uitnodiging aan RaVakSur voor maandag 3 april herhaald. Het gaat om een bespreking waarin een samenhangend pakket aan maatregelen zal worden besproken. Er wordt een model gepresenteerd, waarin diverse maatschappelijke groepen hun visie en ervaring aangeven om te komen tot de gewenste samenhang en aanpak van de gezamenlijke problematiek.

In een persbericht van het Kabinet van de President (zie hierna) wordt meegedeeld dat RaVakSur geweigerd heeft om op het voorstel van de regeringsdelegatie in te gaan.


Zij heeft slechts vastgehouden aan het terugdraaien van de brandstofprijs.

Adhin heeft RaVakSur voorgehouden, dat het Planbureau alle maatregelen van de regering en alle maatschappelijke effecten daarvan onder de loep neemt. Behalve RaVakSur zijn ook het bedrijfsleven en non-gouvernementele organisaties erbij betrokken. Uit dit samengaan moet een maatschappelijk samen gedragen plan aan de regering worden aangeboden.

0 comments:

Een reactie plaatsen