maandag 10 april 2017

Rechtszaak 'Maximus' vindt 19 en 21 april plaats op Curaçao

Verdachte 'Nini' Fonseca woont behandeling zaak bij via een videoverbinding


OM ziet in verdachte schakel tussen opdrachtgevers en uitvoerders moord op politicus Wiels in 2013


Op woensdag 19 en vrijdag 21 april vindt De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de verdachte Burney 'Nini' Fonseca (Curaçao, 1971) vindt woensdag 19 en vrijdag 21 april plaats. Dat is vandaag, maandag 10 april 2017, bekendgemaakt door het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao.

Fonseca is verdachte in het deelonderzoek 'Maximus' naar de opdrachtgevers voor de moord op Helmin Wiels. Fonseca zit momenteel een gevangenisstraf uit voor de uitvoer van cocaïne en witwassen. Hij zal tijdens de behandeling van de rechtszaak niet persoonlijk aanwezig zijn in de rechtszaal, maar via een videoverbinding worden verhoord en de zaak kunnen bijwonen.

Fonseca wordt door het Openbaar Ministerie gezien als de schakel tussen opdrachtgevers en uitvoerders van de moord op Helmin Wiels in 2013.

De uitvoerder van de moord is reeds tot de Hoge Raad tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Het vonnis in deze is inmiddels onherroepelijk geworden.

De behandeling van de strafzaak tegen Fonseca werd op 8 augustus 2014 aangehouden voor onbepaalde tijd omdat het onderzoek nog niet was afgerond. Het onderzoek naar de betrokkenheid van Fonseca is inmiddels zover gevorderd dat de zaak nu inhoudelijk kan worden

0 comments:

Een reactie plaatsen