maandag 10 april 2017

Regering Colombia gaat Mocoa beschermen tegen ontbossing

Ontbossing heeft bijgedragen aan buiten oevers treden van drie rivieren bij Mocoa


Dodental staat op 316 en nog steeds worden ruim 100 mensen vermist


De Colombiaanse regering heeft gisteren maatregelen aangekondigd om de getroffen stad Mocoa te beschermen tegen ontbossing, dat heeft bijgedragen aan de recente dodelijke modderstroom. Dit berichten vandaag, maandag 10 april 2017, lokale en internationale media.

De stortvloed van aarde op 31 maart doodde 316 mensen, waaronder meer dan 100 kinderen, nadat drie rivieren overstroomden in de buurt van de Amazone stad, aldus de autoriteiten.

Minister van Milieu Luis Alberto Murillo heeft aangekondigd, dat het risicogebied waar de Mocoa tragedie zich heeft voorgedaan, zal worden verklaard tot 'een totaal beschermde zone, wat betekent dat daar van nu af aan geen (industriële) activiteiten kunnen worden uitgevoerd', aldus een regeringsverklaring.

De krant El Tiempo krant citeerde eerder Murillo die in een interview zei dat 'er is ontbost voor landbouw en veeteelt zonder de vereiste milieubescherming  in acht te nemen'.

De Nationale Rampen Risico Management Unit zei, dat er nog steeds meer dan 100 mensen worden vermist en dat 4.500 mensen dakloos zijn geworden na de ramp.

0 comments:

Een reactie plaatsen