dinsdag 18 april 2017

Regering wil dialoogronde met vakbeweging en andere maatschappelijke groepen op dag van aangekondigd protest

Bouterse tracht met dialoog wind uit de zeilen te nemen van actievoerende organisatiesDe regering initieert morgen een zogenoemde dialoogronde met de vakbeweging en andere maatschappelijke groepen. 'Samen moeten wij geraken tot het vinden van duurzame oplossingen, die financieel en tevens maatschappelijk verantwoord zijn, opdat wij de vruchten zullen kunnen plukken van een gezonde economie en van een gezond ingerichte samenleving', schrijft het Kabinet van de President in een zondag 16 april 2017 uitgebracht persbericht (zie hieronder). 

De regering stelt dat alle kanalen voor communicatie voor iedereen open zal blijven. Dit geldt voor de vakbeweging, het bedrijfsleven, voor de winkeliers en anderen. De regering beweert verder, zich ervan bewust te zijn dat de samenleving door moeilijke financieel-economische tijden gaat.

'Het ontgaat de regering niet dat het leven voor velen er niet gemakkelijker op is geworden. In het persbericht refereert de regering aan het lijden, sterven en de opstanding van Jezus Christus. De regering zegt wederom te mogen ervaren dat in Suriname eerbied voor het geloof wordt opgebracht. Zelfs wat betreft actievoeren over maatschappelijke vraagstukken, is tijdens de lijdensweg de strijdbijl begraven.'

De regering stelt dat ze altijd open blijft voor overleg en dialoog. Het dialoogoverleg van de regering lijkt een poging om de tegen het regeringsbeleid demonstrerende organisaties de wind uit de zeilen te nemen en om het aangekondige protest van morgen mogelijk hiermee te voorkomen.

UPDATE: Overigens hadden 's avonds, maandag 17 april, diverse organisaties nog niets vernomen van het Kabinet van de President, geen uitnodiging voor een dialoog. Het aangekondigde protest van dinsdag gaat gewoon door.

(Red. De Surinaamse Krant/Starnieuws)0 comments:

Een reactie plaatsen