donderdag 13 april 2017

Regering ziet spoken achter Amerikaans rapport uit maart

'Dit soort berichtgeving is vaak onderdeel van groter scenario'

Center for Secure Free Society stelt dat Suriname een gecriminaliseerde staat is


De regering ziet in de berichtgeving van medio maart die gestoeld is op het rapport van het Amerikaanse ‘Center for Secure Free Society (SFS) de zoveelste poging om te proberen Suriname te destabiliseren en het volk van Suriname internationaal te isoleren. In de berichten worden de regeringsleiders als criminelen bestempeld.

In een pas vandaag, donderdag 13 april 2017 - weken nadat het bericht online ging -, uitgebrachte verklaring (zie hieronder) weerspreekt de regering met klem die berichten. Zij beweert, dat dit soort berichtgeving vaak onderdeel is van een groter scenario. Maar, de inhoud van de reactie van de regering neigt daarentegen niet in de laatste plaats naar stemmingmakerij, waarvan zij de schrijvers van het artikel, die zich baseren op feiten, betichten.
Dat de regering in haar verklaring het volk oproept 'alert te blijven', zonder inhoudelijk te vermelden waarom zij alert moet zijn en vooral waarop, is curieus te noemen. Overigens gaat de regering met geen woord in op de aantoonbare drugscriminaliteit in het land, waarvan de aanwezigheid niet te ontkennen valt.

In het artikel, waar de regering zich aan stoort, wordt naar Suriname verwezen als een ‘criminele Staat’ waar drugscriminaliteit en witwassen op grote schaal plaatsvinden.

Ook zou de goudraffinaderij Kaloti Suriname Mint House als dekmantel fungeren voor grootschalige witwaspraktijken voor illegale geldstromen.Voor wie het gewraakte bericht niet heeft gelezen:

0 comments:

Een reactie plaatsen