woensdag 5 april 2017

SLM in overleg met autoriteiten Cuba en Dominicaanse Republiek over landingsrechten

'Onze bedoeling is om de Havana-vluchten te concentreren op Georgetown'


Op route Aruba-Dominicaanse Republiek wil SLM leemte opvullen ontstaan door wegvallen Insel Air


De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) voert overleg met de autoriteiten van Cuba en de Dominicaanse Republiek over landingsrechten in deze landen. Ook met St. Maarten wordt gesproken. Gelet op het enthousiasme van de Cubanen en het tempo waarin de zaken worden afgewikkeld, verwacht SLM-directeur Robbi Lachmising dat over drie tot vier maanden de eerste vlucht naar Havana, Cuba, zal worden uitgevoerd. 

Lachmising zegt, aldus de Ware Tijd vandaag, woensdag 5 april 2017, dat de gesprekken met Cuba 'al aardig zijn opgeschoten'.

De SLM wil zich vooral richten op Cubaanse passagiers die in groten getale naar Georgetown, Guyana, gaan om te shoppen en de talrijke Guyanezen die Havana bezoeken. 'Onze bedoeling is om de Havana-vluchten te concentreren op Georgetown.'

De Surinaamse maatschappij voert al vluchten uit op het buurland, wat de operaties met Cuba zal vergemakkelijken.

De SLM-directeur zegt dat de maatschappij de leemte die met het wegvallen van Insel Air is ontstaan op de route Aruba - Dominicaanse Republiek probeert op te vullen. Er wordt al aan gewerkt om de landingsrechten voor dat land te verkrijgen. 'Het gebeurt niet één-twee-drie. We hopen binnen enkele weken onderhandelingen te kunnen beginnen met de autoriteiten van de Dominicaanse Republiek om te kijken hoe we verder kunnen gaan.'

De regionale operaties van de SLM leveren het bedrijf momenteel aardige inkomsten op, gedeeltelijk door het wegvallen van Insel Air en worden mogelijkheden bekeken om deze markt uit te breiden. In het vizier zijn gebieden in Brazilië zoals Macapá, Boa Vista en Manaus richting Miami. Momenteel ligt de concentratie op Belém. Binnenkort zal de SLM zijn kantoren in deze stad sluiten en de verkoopactiviteiten overdragen aan lokale reisagenten en verkoopkantoren, die via de internationale luchtvaartautoriteit Iata, de inkomsten zal afdragen.

0 comments:

Een reactie plaatsen