maandag 10 april 2017

SLM overweegt nog geen verhoging ticketprijzen na stijging brandstofprijzen

'We volgen de ontwikkelingen rond de brandstofprijs op de voet'


Ofschoon de verhoogde brandstofprijs een zekere impact heeft op de bedrijfsvoering, stelt de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) een eventuele verhoging van de ticketprijzen zo lang mogelijk uit. Door operaties efficiënter aan te pakken en waar nodig bezuinigingen door te voeren worden de negatieve effecten geminimaliseerd, zegt directeur Robbi Lachmising vandaag, maandag 10 april 2017, in de Ware Tijd.

Hij stelt, dat enige tijd geleden de luchtvaartmaatschappij een zogenoemde fuel tax heeft geïntroduceerd, waardoor de jongste prijsschok deels goed kan worden opgevangen. 'We volgen de ontwikkelingen rond de brandstofprijs op de voet, maar vooralsnog komt er geen verhoging van de tarieven', aldus de directeur. Hij hoopt dat de brandstofprijs de komende periode niet te hoog wordt.

De SLM-directeur zegt, dat de maatschappij door middel van actietarieven op gezette tijden zoveel mogelijk passagiers probeert aan te trekken. Maar, de SLM komt er niet onder uit ook 'normale tarieven' te hanteren die stukken hoger zijn dan actietarieven, 'soms zelfs 100 procent hoger'. In campagnes zal het bedrijf dit beter aan het reizende publiek uitleggen. 

De algemene staking in Frans-Guyana, die nu al twee weken duurt, heeft de regionale operaties van de SLM enigszins ontregeld. Een aantal vluchten is vanwege de stakingen en protestacties niet uitgevoerd. 'Het heeft een tijdelijk effect. We zijn blijven vliegen op Cayenne, zolang de autoriteiten de luchthaven openhielden. Zodra de situatie in Frans-Guyana genormaliseerd is, zullen de vliegoperaties worden hervat.' Die markt heeft een grote potentie, omdat veel Frans-Guyanezen naar Miami gaan.

Door de ontwikkelingen die het bedrijf nu doormaakt verwacht Lachmising, dat de SLM binnen twee tot drie jaar uit de rode cijfers komt. Maar, het beleid van de regering moet wel stabiliseren zodat het bedrijfsleven niet geconfronteerd wordt met schokken. De overheid als baas van de SLM zal het bedrijf moeten blijven ondersteunen, aldus Lachmising.

0 comments:

Een reactie plaatsen