maandag 24 april 2017

SLM-vluchten naar verwachting vanaf woensdag 26 april weer op schema

Technisch mankement Airbus verholpen


De vluchten van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) worden vanaf woensdag weer volgens het normale schema afgewerkt. Dit zegt directeur Robbi Lachmising, zo bericht de Ware Tijd zondag 23 april 2017. De technische problemen van de Airbus A340 van de SLM zijn zaterdag volledig verholpen, waardoor het toestel vanochtend omstreeks drie uur kon vertrekken. 

Met behulp van een gehuurd toestel is de achterstand in het weekend volledig ingelopen. Lachmising verwacht niet dat het probleem zich zal herhalen, maar zegt dat technische problemen zelden vooraf ingeschat kunnen worden.

De directeur is het personeel erg dankbaar voor de extra gepleegde inspanningen. Hij zal de betrokkenen persoonlijk bedanken en overweegt zelfs een etentje met hen als compensatie.

De Airbus vertrok woensdagmorgen richting Paramaribo, maar moest vanwege een technisch mankement terug naar Schiphol. Enkele uren later werd er voor de tweede keer gepoogd om naar Suriname te vliegen, maar er bleek nog steeds iets mis te zijn waardoor het toestel opnieuw terugkeerde naar Amsterdam.

Het was de eerste vlucht van de Airbus na een grote onderhoudsbeurt bij het Duitse Lufthansa Technik op Malta. De vlucht was een van de eerste die SLM in samenwerking met TUI Nederland zou uitvoeren. De twee maatschappijen hebben de handen ineengeslagen om toeristen naar en van Suriname te vervoeren. Vanaf juli zal TUI ook een eigen toestel op de route Amsterdam-Paramaribo inzetten.

(Red. De Surinaamse Krant/de Ware Tijd)

0 comments:

Een reactie plaatsen