donderdag 20 april 2017

SLM-vluchten vertraagd door technisch probleem Airbus A340-300

Technisch probleem ondanks zeer recente C-check door Lufthansa Technik op Malta


De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij zal vandaag, donderdag 20 april 2017,met een ingehuurd toestel haar vlucht van gisteren uitvoeren. Het SLM-toestel, de b Airbus A340-300, dat een C-check had ondergaan bij Lufthansa Technik op Malta, bleek toch weer technische mankementen te hebben. Het toestel was twee keer vanaf Schiphol vertrokken, maar moest weer terugkeren, zo bericht Starnieuws.

Diverse passagiers klagen over de situatie. Zij hebben uren op de luchthaven en in het toestel doorgebracht, waarna ze uiteindelijk te horen kregen, dat de vlucht vandaag wordt uitgevoerd. De meeste mensen zijn ondergebracht in hotels.


SLM-directeur Robbi Lachmising zei tegenover de staatsomroep STVS, dat alles eraan gedaan wordt om het toestel morgen weer in te zetten. Hij begrijpt de kritieken die geuit zijn, maar de SLM had geen hydraulisch lek verwacht, nadat het toestel een grote onderhoudsbeurt had ondergaan.

Aanvankelijk werd gedacht dat het technisch probleem gauw zou zijn verholpen. Toen er meer tijd nodig bleek te zijn, werd uiteindelijk besloten de vlucht niet uit te voeren. Het was niet mogelijk gelijk een ander toestel in te huren.

De SLM verontschuldigt zich voor alle ongerief die passagiers ondervinden door het technische mankement. Ook de passagiers die uit Suriname moesten vertrekken, zijn gestrand. Die vlucht is eveneens met 24 uur vertraagd en wordt vanmiddag uitgevoerd.


0 comments:

Een reactie plaatsen