zaterdag 8 april 2017

Somohardjo (PL): 'Wij willen inspraak hebben, wij zijn geen nummers'

'Regering kan niet eenzijdig bepalen dat brandstofprijs omhoog gaat'


Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), vindt dat de regering niet eenzijdig kan bepalen dat de brandstofprijs omhoog gaat. 'Wij willen inspraak hebben, wij zijn geen nummers. Wij willen geteld worden', aldus de politicus vandaag, zaterdag 8 april 2017, op Starnieuws. Hij heeft beide dagen meegedaan aan de demonstraties gericht tegen het regeringsbeleid en de verhoging van de brandstofprijs.

Somohardjo is het eens met de vakbeweging dat de strijd pas is begonnen. Er is nog een lange weg te gaan, omdat president Desi Bouterse angst heeft om in de gevangenis te belanden wanneer hij opstapt. Hij zal ook niet naar een ander land kunnen vluchten. 'Daarom moeten wij een model zoeken om zijn angst weg te halen', meent de politicus.

De massa heeft duidelijk aangegeven, dat de brandstofprijs teruggedraaid moet worden en de verdere verarming van het volk een halt wordt toegeroepen. 'Als de verhogingen van de prijzen worden teruggedraaid, dan heeft het volk gewonnen. Ook rijst en andere goederen zijn duurder geworden. Een Srd is nu maar 50 cent waard', zegt Somohardjo.

De politicus vindt dat mensen niet op straat komen voor de vakbeweging of een politieke partij, maar ze komen op voor zichzelf en voor de generaties na hen. De NDP heeft 26 zetels, 'maar toch zijn de huurlingen Sapoen en Chitan erbij gehaald om de regering in stand te houden. Hetzelfde geldt voor de BEP. Als een NDP'er besluit op te stappen uit ontevredenheid, kan Bouterse nog steeds rekenen op de anderen.'

De acties zullen maandag opgevoerd worden. Verschillende politieke partijen zijn hun achterban aan het mobiliseren. De PL houdt 15 april een eenheidsmanifestatie in Nickerie en op 30 april is er in Wanica een protestbijeenkomst. Er wordt gewerkt aan een grote gezamenlijke manifestatie rond 25 mei, de dag dat de huidige coalitie twee jaar geleden is gekozen. Er zal dan gedemonstreerd worden tegen het beleid van de regering.

0 comments:

Een reactie plaatsen