zaterdag 1 april 2017

SPSB en Dalian gaan voor tweede fase huizenbouwproject: bouw 700 woningen

Chinees bedrijf en Postspaarbank tekenen overeenkomst


De Surinaamse Postspaarbank (SPSB) en Dalian hebben tijdens een officiële ceremonie een overeenkomst getekend voor de bouw van 700 woningen met bijbehorende infrastructuur voor de tweede fase van het huizenbouwproject. 'De SPSB ondersteunt sinds 2011 de sociale woningbouw van de regering, dit is een continuering van het proces', zegt bankdirecteur Ginmardo Kromosoeto vandaag, zaterdag 1 april 2017 op Starnieuws. 

De bank heeft ook de huizen op Richelieu en te Oldenberg (Ringweg) in fase 1 gefinancierd. Dat maakt volgens Kromosoeto de tweede fase juist gemakkelijk. De projecten uit de eerste fase worden als voorbeeld gesteld.

'De samenwerking is heel gauw beklonken, omdat het vertrouwen er is in Suriname.' Hij zegt dat elke crisis haar uitdagingen heeft, maar dat Dalian heeft getoond dat hij een Surinaams bedrijf is en wil tonen dat hij ook in moeilijke tijden de gemeenschap door blijft dienen.

Wu Qiong, directeur van Dalian Suriname, is dankbaar voor het vertrouwen en de ondersteuning van de regering en het Surinaams volk in het huizenbouwproject. In de eerste fase, van 2012 tot 2016, zijn er al 550 huizen opgeleverd. 'We zijn geïntegreerd in de Surinaamse samenleving en dragen bij aan de nationale ontwikkeling van het land', vindt Qiong. Hij zeu, dat er 300 lokale Surinaamse en 100 Chinese werknemers deel uitmaken van het project. Dalian wil zich blijven richten op het afleveren van kwalitatieve producten aan Suriname en met meer lokale krachten werken om werkgelegenheid te vergroten.

Alle voorbereidingen voor de ondertekening van de samenwerking zijn binnen een maand afgerond. 'Dit is het snelst dat ik dit in Suriname heb zien gebeuren. Het is onvoorstelbaar snel aangepakt', complimenteerde Qiong.

Ambassadeur Zhang Jinxiong van China vindt dat de start van de tweede fase een nieuwe vorm van zakelijke samenwerking tussen beide landen is. Hij hoopt dat met de diverse projecten die Chinese bedrijven uitvoeren een bijdrage wordt geleverd aan de economische en sociale ontwikkeling van Suriname, en dat de band tussen de landen verder versterkt en ontwikkeld wordt.

Ook minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, benadrukte dat dit project een goede stap vooruit is in de ontwikkeling van de SPSB. Hij zei, dat het ook een glorieuze stap vooruit is voor het versterken van de relatie tussen de twee landen, in dit geval op het niveau van twee bedrijven.

0 comments:

Een reactie plaatsen