zondag 23 april 2017

Stille mars in Caracas, Venezuela, ter ere van omgekomen demonstranten

'President Maduro, dit is een vredige dag, we hebben geen wapens, we geloven niet in geweld' In Caracas in Venezuela is gisteren een stille mars gehouden om degenen die gedood zijn tijdens de anti-overheidsdemonstraties te eren. In de afgelopen weken zijn twaalf mensen gedood in botsingen tussen betogers en veiligheidsmachten. Aacht mensen werden geëlektrocuteerd tijdens het plunderen van een bakkerij. Dit meldt EuroNews vandaag, zondag 23 april 2017.

Lilian Tintori, echtgenote van de gevangenis oppositieleider Leopoldo Lopez, nam deel aan de mars. Ze vertelde tegen verslaggevers: 'President Maduro, dit is een vredige dag. We hebben geen wapens. We geloven niet in geweld. We zijn in verzet, omdat we vrede, rust, willen, we willen weer bij onze families zijn. We willen niet dat Venezolanen moeten gaan plunderen om hun honger te stillen. Wij willen Venezolaans eten en medicijnen hebben.'Betogers roepen de regering op om vervroegde verkiezingen te houden en meer te doen om mensen te helpen te midden van moeilijke economische tijden.

Adela Goncalves, een andere demonstrant, zei: 'De politie is onmenselijk. Voor mij zijn ze criminelen die door de overheid worden betaald. Dat is wat er gebeurt. Ze laten ons niet protesteren.'

Oppositieleiders beschuldigen de veiligheidsmachten ervan te zwaar in te zetten tegen de demonstranten. De regerende partij beschuldigt de organisatoren ervan opzettelijk de openbare orde te verstoren en te proberen de regering omver te werpen.


(Red. De Surinaamse Krant/EuroNews/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen