maandag 3 april 2017

Surinamers nog niet warm te krijgen om straat op te gaan tegen regering Bouterse

Slechts paar honderd mensen geven gehoord aan demonstratieoproep

'De mensen die echt om de toekomst van Suriname geven waren vandaag op straat, de rest klaagt via FB of vindt het allemaal prima gaan'


Een paar honderd mensen, aldus Starnieuws, slechts heeft gehoor gegeven aan de oproep van Maisha Neus (zie foto - Bron: Maisha Neus/Facebook) op haar Facebookpagina om vandaag, maandag 3 april 2017, te demonstreren, tegen het beleid van de regering Bouterse en voor het uitroepen van verkiezingen, op het Onafhankelijkheidsplein. De Ware Tijd bericht dat er zo'n 1.500 mensen op het plein zouden zijn geweest.... En de NOS meldt zelfs op haar website, dat 'er nog niet eerder zo veel mensen bij een betoging tegen president Bouterse zijn geweest'. 

Een delegatie van de VHP was ook van de partij. Het ABOP-Assembleelid Edward Belfort en zijn DOE-collega Carl Breeveld waren ook aanwezig.

De demonstranten willen dat de regering naar huis gaat. 'Wij zijn hier om ons stempel te drukken', zegt initiatiefneemster Neus. Zij was toch blij met de opkomst op deze eerste dag van de actie. In harde bewoordingen werden verwensingen geslingerd naar het hoofd van de president, zo schrijft Starnieuws 's middags.

Hoewel diverse vakbonden met de regering in de clinch liggen, hebben zij hun leden nog niet opgeroepen de straat op te gaan. Ook andere oppositiepartijen dan de VHP hebben zich niet aangesloten bij de protesten. Curtis Hofwijks van de protestgroep 'We Zijn Moe' laat via de NOS weten dat te betreuren.Hij verwijst naar de massale demonstraties van de afgelopen weken in buurland Frans-Guyana, die gesteund worden door vrijwel alle maatschappelijke organisaties. 'Het is jammer dat we hier nog niet zo ver zijn. Maar, dat is een kwestie van tijd', aldus de activist.

Morgen gaan er opnieuw mensen de straat op. De organisatie heeft de vakbonden en andere oppositiepartijen opgeroepen zich dan wel aan te sluiten.

Lees ook dit bericht van NOS-correspondent Harmen Boerboom op de website van de NOS.0 comments:

Een reactie plaatsen