vrijdag 14 april 2017

SVB legt Inter Moengotapoe-voorzitter Brunswijk voorlopig stadionverbod op

Tuchtcollege moet zaak Brunswijk, die bedreigingen uitte in richting ATV-cameraman, afhandelen


Het bestuur van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) heeft Inter-Moengotapoe-voorzitter en -eigenaar Ronny Brunswijk een voorlopig stadionverbod opgelegd. Dat is hem deze week per brief medegedeeld. De voetbalbond legt hem deze straf op vanwege het incident met cameraman Marlon Hennery van ATV, waarbij Brunswijk enkele bedreigingen uitte, zo bericht de Ware Tijd donderdag 13 april 2017.

SVB-voorzitter John Krishnadath benadrukt, dat dit een voorlopige straf is, omdat deze zaak door het tuchtcollege zal worden afgehandeld.

Opvallend was, dat Brunswijk woensdagavond bij de wedstrijd tegen Transvaal wel in het stadion aanwezig was. Krishanadath zegt, dat het om een voorlopige straf gaat. 'De zaak zal door het Tuchtcollege worden behandeld en die zal besluiten of een straf aan Brunswijk zal worden opgelegd', zegt hij in een reactie.

De SVB-voorzitter kon niet zeggen wanneer de zaak dient. 'Het Tuchtcollege is een onafhankelijk orgaan en die handelt zelf de zaken af. na afhandeling neemt het bestuur slechts de besluiten over', geeft hij aan.

De voorzitter neemt aan, dat de rapporten over het incident bij het tuchtorgaan moetem liggen.'Ik weet dat die van de arbiter er allang ligt. Volgens mij moest die van de matchcommissioner nog komen', aldus Krishnadath.

Brunswijk viel zaterdag 7 april in zijn eigen stadion na de wedstrijd tegen WBC (2-2) Hennery aan en uitte enkele bedreigingen in diens richting. De Ware Tijd bericht te hebben vernomen, dat Brunswijk achteraf het geval wilde uitpraten met de cameraman, maar die heeft dat afgeslagen.

0 comments:

Een reactie plaatsen