dinsdag 11 april 2017

The Coffee Shop in Montevideo, Uruguay, staat 'geen honden of Mexicanen' toe...

Tekst op bord is 'verwijzing naar een Quentin Tarantino-film' en 'geen racistische grap'
De Coffee Shop in Montevideo, Uruguay, weigerde een bord met een gewraakte tekst te verwijderen en rechtvaardigde de 'brutale' tekst zaterdag op haar Facebookpagina (zie onderaan) door te zeggen, dat er sprake was van 'een groot misverstand'. De tekst 'Geen honden of Mexicanen toegestaan' op het menubord buiten de zaak was gewoon een grappige verwijzing naar een Quentin Tarantino-film en niet een racistische grap, zeiden de eigenaren van de Coffee Shop in Montevideo, die zich gisteren de woede op de hals haalden van de Mexicaanse ambassade in Uruguay, zo bericht TeleSUR vandaag, dinsdag 11 april 2017.

Mexico veroordeelde in een verklaring het 'betreurenswaardige racistische, discriminerende en xenofobe gedrag', van het bord 'geplaatst in een openbare ruimte' en vroeg het Uruguayaanse ministerie van Buitenlandse Zaken om het bord te laten verwijderen.

The Coffee Shop eigenaren Jim DeLalla, uit New York, en Janine Boivin, uit Uruguay, weigerden echter het bord te verwijderen, en verklaarden dat er sprak was van 'een groot misverstand', met verwijzing naar de Tarentino film uit 2015, 'The Hateful Eight', die het verhaal vertelt van een zwarte man - Samuel L. Jackson - die zijn weg tracht te vinden in de post-Civil War West.


Ze beschrijven de film als 'zeer onderhoudend' en bevelen hun klanten aan om te kijken en moedigen zen om zich niet te laten 'voeden door hysterie'.
Zij voerden ook aan, dat er geen Mexicanen worden gediscrimineerd of afgewezen door The Coffee Shop.

Toen de film uitkwam, benadrukte Tarentino dat hij met zijn film geïnstitutionaliseerd racisme en de manier waarop modern racisme nog steeds een rol in de samenleving speelt te veroordelen. Maar, de blanke filmmaker was onder vuur komen te liggen vanwege het overdreven gebruik van het 'N-woord'.


(Red. De Surinaamse Krant/TeleSUR/Twitter/The Coffee Shop)

0 comments:

Een reactie plaatsen