zaterdag 1 april 2017

Tjin Liep Shie gaat per 1 met met groot verlof en aansluitend met pensioen

'Mijn gepland vertrek heeft niets te maken met de nieuwe minister'


Waarnemend directeur van Justitie en Politie Humphrey Tjin Liep Shie (zie foto: Bron: ministerie van Justitie en Politie)gaat per 1 mei met groot verlof. Aansluitend hieraan volgt zijn pensionering. Hij zegt vandaag, zaterdag 1 april 2017, in een reactie op Starnieuws, dat hij zijn verlof reeds met de toenmalige minister Jennifer van Dijk-Silos had besproken. Hij heeft een en ander ook aangekaart bij minister Ferdinand Welzijn, die waarnam op Justitie en Politie. 

'Mijn gepland vertrek heeft niets te maken met de nieuwe minister. Ik zou reeds na mijn aftreden als korpschef het verzoek hebben gedaan om met verlof te gaan', zegt Tjin Liep Shie.

Op verzoek van minister Van Dijk-Silos had hij het verlof uitgesteld. Tjin Liep Shie heeft 360 verlofdagen. Als zijn verlofaanvraag wordt goedgekeurd dan is hij tot 1 november 2018 met verlof zijn. Hierna gaat hij met pensioen.

De verlofaanvraag moet hij nog bespreken met minister Eugene van der San, die gisteren door president Desi Bouterse werd beëdigd in deze functie.

0 comments:

Een reactie plaatsen