maandag 3 april 2017

Transgender vrouw (40) in Braziliaanse staat Pernambuco doodgestoken

Weer een transgender vrouw in Brazilië door gericht geweld om het leven gebracht


Een transgender vrouw is overleden nadat zij onder andere in haar nek was gestoken in Brazilië. De 40-jarige Wilka was op weg naar huis van een bezoek aan een vriend toen haar belager haar beroofde en vervolgens doodstak. Ze werd in de nek, rug en buik gestoken.

Wilka was in de zuidelijke staat Pernambuco, in Loteamento Luiz Gonzaga, toen ze zondag 26 maart werd aangevallen, zo bericht onder andere de Britse website Pink News vandaag, maandag 3 april 2017.

Terwijl de dood wordt onderzocht door de politie, is nog geen informatie over een verdachte of over de omstandigheden waaronder ze is gedood, vrijgegeven. Op Facebook hebben vrienden van de vrouw schokkende foto's, gemaakt na de steekpartij, waarop de vrouw te zien is, liggend op de grond in haar eigen bloed (Bron foto's: pernambucoconectado.com.br).

Eén vrouw, Heymilly Maynard, deelde de beelden op social media en stond erop, dat Wilka werd gedood nadat haar identiteit was verward met een andere transgender vrouw. Maynard schrijft, dat iemand Wilka trachtte te beroven en te vermoorden toen ze beseften dat ze een transgender was.

'Waar je ook bent, rust zacht', schreef ze, Wilka herinnerend. 'Nu ben je vrij van de moordenaars op aarde.'

Onder de 'post' die Maynard deelde op haar Facebookpagina, hebben vrienden berichten achtergelaten om Wilka te herinneren en een blijk van medeleven te betonen. Een persoon schreef: 'God hebbe haar ziel op een goede plek ... Ik weet dat het een beetje moeilijk gaat zijn, maar wees voorzichtig, ga niet op plekken die gevaarlijk zouden kunnen zijn, je kunt niet voorzichtig genoeg zijn ... Mijn medeleven aan u.' Een andere voegde eraan toe: 'Mijn god, waarom zoveel geweld in deze wereld?'

De dood van Wilka komt slechts enkele weken nadat een andere trans vrouw werd gedwongen om te smeken voor haar leven voordat ze werd doodgeslagen in Brazilië.


(Red. De Surinaamse Krant/Pink News/Pernambucoconectado.com.br)

0 comments:

Een reactie plaatsen