vrijdag 7 april 2017

Twee cipiers PI Duisburglaan zouden betrokken zijn geweest bij ontsnapping Palm

Directeur PI Duisburglaan sluit niet uit dat een cipier wapen heeft verstrekt aan Palm


Het interne onderzoek naar de ontsnapping van arrestant Gerel Palm heeft twee penitentiaire ambtenaren in beeld gebracht. Zij zouden hebben meegewerkt aan de ontvluchting van de Nederlander. Dit zegt de directeur van de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan (PID), Aniel Ramadhin, vandaag, vrijdag 7 april 2017, in de Ware Tijd.

Hij durft echter nog niet te zeggen op welke manier de korpsleden zouden hebben meegewerkt aan de ontvluchting. 'We zijn heel voorzichtig. We willen niet zomaar iemand beschuldigen.'

Uit de verklaringen die zijn afgelegd, maar ook na analyse van de beelden, zou dit blijken. Ramadhin sluit niet uit dat één van de penitentiaire ambtenaren zelfs het wapen aan Palm heeft verstrekt. Hij is er echter van overtuigd dat het geen dienstwapen van een penitentiaire ambtenaar betreft. Het wapen dat Palm heeft gebruikt om de dienstdoende ambtenaren onder schot te houden, betreft namelijk een revolver. 'Wij beschikken niet over revolvers', zegt de gevangenisdirecteur.

Palm ontvluchtte op 12 maart uit de PID, nadat hij een penitentiaire ambtenaar onder schot had gehouden en die vervolgens had ontwapend. De arrestant stapte vervolgens in een gereedstaande auto. De bestuurder van het voertuig maakte kort daarna een aanrijding in de omgeving van Flora, maar de crimineel stapte in een ander voertuig om verder te vluchten.

Over het onderzoek van de politie kan Ramadhin niet veel kwijt. Hij zegt dat de politie ook nog bezig is en weet dat er een gesprek komt met de procureur-generaal over de kwestie. Volgens de Voorlichtingsdienst van de politie zijn er nog geen meldingen gedaan over aanhouding van personen in de zaak.

Hij zou worden uitgeleverd aan Nederland wegens zijn betrokkenheid bijeen poging twee mannen te liquideren. Dit zou gebeuren in het kader van het rechtshulpverdrag. 

(Red. De Surinaamse Krant/de Ware Tijd)

0 comments:

Een reactie plaatsen