zaterdag 29 april 2017

Twee verdachten (39 en 30) gearresteerd te Gakaba in zaak brandstichting woning Chinese winkelier

Bij brand kwamen Chinese winkelier en zoon om het leven


P.A. (39) alias ‘Wako’ en de 30-jarige G.A. alias ‘Bakada’ zijn, naar vrijdag 28 april 2017 pas bekend is gemaakt door het Korps Politie Suriname, op maandag 24 april aangehouden door wetsdienaren van het Regio Bijstand Team Oost en de afdeling Kapitale Delicten te Gakaba. Deze mannen worden ervan verdacht op dinsdag 4 april de woning, waarin de winkelier Xipie Lin en zijn zoon zich bevonden, in brand te hebben gestoken.

Agenten die naar de woning gingen troffen een gruwelijke situatie aan. Het pand, dat volledig uit hout was opgetrokken, was geheel in de as gelegd. Het vuur van de smeulende resten werd door de politie, de militairen en de lokale bewoners gedoofd. Bij het verwijderen van de zinkplaten stuitten de wetsdienaren op twee verkoolde lichamen.

Dorpsbewoners verklaarden tegenover de politie knallen te hebben gehoord gelijkende op schoten, waarna zij een vlammenzee zagen. Aangezien het donker was en een jaar geleden de winkelier was beroofd, dachten ze dat het weer om een beroving ging en durfden zij uit vrees niet naar buiten te komen.

Na informatie te hebben uitgewerkt, zijn de twee verdachten in beeld gebracht. Beide mannen werden opgespoord en aangehouden.

Tijdens het onderzoek bleek, dat de winkelier in de maand januari dit jaar reeds was afgeperst door deze verdachten, waarbij hem Srd 4000 afhandig was gemaakt. Ook hiervoor is Papu ingerekend. De afdeling Kapitale Delicten onderzoekt deze zaak verder.

0 comments:

Een reactie plaatsen