dinsdag 4 april 2017

Typhoon: 'Ik voel niet dat de politie mij beschermt'

'Elke keer als ik ze zie, voel ik dreiging en dat moet niet'


De Zwolse artiest Typhoon voelt nog altijd dreiging van de politie. In 2016 werd hij aangehouden op basis van etnische profilering. De politie bood destijds haar excuses aan, maar de rapper voelt zich nog niet beschermd door de politie. Dat vertelt hij vandaag, dinsdag 4 april 2017, in een interview met de Volkskrant, zo bericht de regionale krant De Stentor.

De Volkskrant onderzoekt welke rol afkomst heeft in Nederland en interviewde daarvoor Glenn de Randamie, de echte naam van de rapper.

Typhoon vertelt dat hij weet hoe belangrijk het is om een zwart rolmodel te hebben. 'Kinderen die op mij lijken, kunnen nu zeggen: die kill staat wel in de Ziggo Dome. Ze kunnen naar me kijken en denken: hij maakt een megadeal, waarom zou ik dat later niet doen?'

Het is eind mei wanneer Typhoon in zijn woonplaats van de weg wordt gehaald door de politie. De auto waarin de Zwolse rapper reed, zou niet matchen met zijn profiel. De dienstdoende agent gaf aan bevooroordeeld en de politietop bood haar excuses aan. Zijn verhaal bereikte zelfs de Tweede Kamer: Typhoon ging in gesprek met de toenmalige minister van Justitie en Veiligheid Ard van der Steur.

In het interview laat Typhoon zich ook uit over de politie in Nederland. Nog altijd voelt hij zich niet veilig bij de politie. 'Ik voel niet dat de politie mij beschermt. Elke keer als ik ze zie, voel ik dreiging. En dat moet niet. Ik wil ook de politie kunnen bellen als ik me onveilig voel. Maar hoe kan ik bellen naar mensen bij wie ik me niet veilig voel?'

0 comments:

Een reactie plaatsen