zaterdag 1 april 2017

Ultimatum RaVakSur aan president Bouterse om verhoging brandstofprijs terug te draaien loopt af

Wordt verhoging niet ongedaan gemaakt, dan gaan bonden in overleg over vervolgstappen


De Raad van Vakcentrales in Suriname (RaAakSur) is niet van gedachten veranderd na overleg met minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme. 'Het ultimatum van 48 uur aan president Desi Bouterse om de verhoging van de brandstofprijs terug te draaien, staat nog recht overeind en verloopt zaterdagmiddag.' Dit zegt de coördinator van RaVakSur, Robby Berenstein, vanochtend, zaterdag 1 april 2017, op Starnieuws. 

Minister Welzijn heeft wat achtergrondinformatie gegeven over de brandstofverhoging. Met de extra inkomsten uit de government take zullen onder andere de verhoogde salarissen van leerkrachten en de ambtenaren straks worden betaald. De president heeft eerder aangekondigd dat de landsdienaren een salarisaanpassing zullen krijgen ultimo april.

'De regering geeft aan de ene kant, om daarna weer terug te nemen', aldus Berenstein.

RaVakSur, de Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname blijven erbij, dat de verhoging van de brandstofprijs teruggedraaid moet worden. De effecten van de verhoging zullen volgens de vakbeweging in de gehele economie gevoeld worden. Diverse prijzen zijn reeds verhoogd.
Wanneer het ultimatum verlopen is en de regering de brandstofprijs niet teruggedraaid heeft, zullen de vakbondsleiders weer bijeenkomen. De verdere stappen zullen dan worden besproken, zegt Berenstein. Ook de oppositie heeft de regering in een motie gevraagd de verhoging onmiddellijk terug te draaien. De motie haalde het niet, omdat de coalitie nu eenmaal blindelings besluiten van de regering volgt en dus accepteert.

(Red. De Surinaamse Krant/Starnieuws)

0 comments:

Een reactie plaatsen