zondag 9 april 2017

Uruguay geeft 16 apotheken fiat voor legale verkoop marihuana voor 'recreatief gebruik'

Apotheken zullen een totaal van 400 kilo tot hun beschikking hebbenUruguay's drie jaar durend proces van legalisering van recreatief cannabisgebruik bereikte zijn laatste etappe donderdag, toen de regering zei dat het apotheken zou toestaan ​​om te beginnen met de verkoop van de stof vanaf juli. Zestien apotheken hebben zich bij de regering van het kleine Zuid-Amerikaanse land geregistreerd om marihuana te kunnen verkopen voor recreatieve doeleinden. Dit meldt zaterdag 8 april 2016 onder andere de Britse krant The Independent en Diario co Latino in El Salvador.

Dat aantal zal naar verwachting toenemen tot 30 in de komende maanden, zei Juan Roballo, hoofd van de Nationale Drugs Raad.

Uruguay werd een wereldwijde pionier toen het de teelt, distributie en consumptie van marihuana in het najaar van 2013. legaliseerde. Maar, het vervolg was en de vergunning voor apotheken om cannabis te verkopen - aanvankelijk verwacht tegen het einde van 2014 - is al meerdere keren uitgesteld geweest. De regering hoopt dat de formaliseringsproces 'de kwaliteit en de zuiverheid van het product' garant staan voor veilig gebruik door gebruikers, zei Roballo.


De cannabis die verkocht gaat worden in de apotheek zal worden geteeld door producenten aan wie een licentie is gegeven door de staat. 'Dit is niet om het te promoten, maar om te concurreren met de informele markt', voegde hij eraan toe.

Eerdere stadia van het proces hadden thuis kweken van marihuana voor persoonlijk gebruik goedgekeurd en via lidmaatschap van clubs. Het proces zal sterk worden gereguleerd door de overheid. Apotheken zullen een totaal van 400 kilo tot hun beschikking hebben, een hoeveelheid die kan toenemen afhankelijk van de vraag, zei Roballo.


Zij moeten de stof te verkopen in 5 gram verpakking tegen $ 1,30 per gram, maar 10 gram per verpakking zal naar verwachting later worden ingevoerd.

Geïnteresseerde Uruguayanen van 18 jaar of ouder moeten zich inschrijven in een register van de regering, dat op 2 mei wordt opengesteld, en zijn beperkt tot de aankoop van 40 gram per maand en 10 gram per week. Buitenlandse toeristen zullen niet in staat zijn om het geneesmiddel te kopen.

(Red. De Surinaamse Krant/The Independent/Diario co Latino/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen