zondag 16 april 2017

Vakbeweging staat tijdens komend protest stil bij ziektekostenvoorziening ambtenaren

'Amper derde deel pakket dat door Staatsziekenfonds (SZF) wordt aangeboden is beschikbaar'


Een van de issues die de vakbeweging aan de orde zal stellen tijdens komende protestmanifestaties is de ziektekostenvoorziening voor ambtenaren. Robby Berenstein, voorzitter van C-47, zei zaterdag tijdens een persconferentie, dat nauwelijks een derde deel van het pakket dat door het Staatsziekenfonds (SZF) wordt aangeboden, beschikbaar is, zo bericht Starnieuws vandaag, zondag 16 april 2017.

In vergelijking met anderhalf jaar geleden, is volgens Berenstein de beschikbaarheid van medicijnen en specialistische diensten sterk verminderd. Mensen moeten steeds betalen voor medicijnen. Op subtiele wijze wordt volgens de vakbondsleider de service geminimaliseerd.

Berenstein antwoordde op een vraag dat opgekomen zal worden voor de belangen van de landsdienaren, want niet alle vakbonden in de ambtenarij zijn aangesloten bij de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Bovendien zijn ook de onderwijsgevenden aangesloten bij het SZF.

De actievoerende organisaties zullen deze kwestie ook aan de kaak stellen, want de mensen die ziek worden, moeten diep in hun buidel tasten. De CLO doet niets voor de mensen, meent Berenstein. Rick Kromodihardjo, directeur van SZF, zegt in een reactie, dat de beweringen van Berenstein niet kloppen.

0 comments:

Een reactie plaatsen